20 Haziran 2007

tanısan sen de seversin



bir "off"umla karşıdaki irili ufaklı birkaç dağı devirebileceğim bir günün son demlerinde sanal ortamlardan edindiğim reel dostlardan birinden (s)emesen yollu bir şarkı düştü alınan dosyalarıma; drug.

şarkı başlarda derin bir melankoli içerirken birden disko müziğine geçiş yaptı. "ibiş, sen iyice bozdun kendini, club ortamlarına kendin daldığın gibin beni de mi sürükleyeceksin bu bataklığa hea" diye asabiyet dozu yüksek bir çıkış yaptıktan sonra öğrendim ki mp3 dosyası bozulmuş. "kaptan bu şarkıyı bul ve dinle! başka bir şey demiyorum" dedikten sonra kayıplara karışan pek sevgili badiyi anaraktan yakın zamanda edindim drug'ı. öyle p2p programlarında falan bulunmuyor, nadide bir şey.

drug, the czars grubuna ait. grubun şarkılarının tümünde tüten hüzün adamların bahtsızlığıyla mı alakalıdır bilemem. 2000 yılına kadar bütün albümlerini kendi imkanlarıyla çıkarıp, 2000 yılında Londra'lı bir plak şirketinden albüm çıkaran ilk Amerikalı grup ünvanını elde etseler de kimi zaman kesilen destek nedeniyle albüm çıkarmak için bankalardan, fan'larından borç, bağış toplama yoluna bile gitmişler. allahtan inatçı adamlar da biz de bugün bunun kaymağını yiyoruz. gelin siz de? hea?!


the czars - drug

1 yorum:

Janderzel dedi ki...

annem,
nedir bu bun alımlar, şun alımlar falan?
dinleme böyle şeyler, şakraların kapancak.

kimler geldi sorma sakın kimler geçti, hiçbirisi senin kadar sevilmedi